Centrum sportowo-rekreacyjne Silocenter

Budynek zaprojektowany na planie trójkąta z wyoblonymi bokami. Na dwóch kondygnacjach naziemnych oraz w części podziemnej usytuowano lokale handlowe i usługowe na wynajem, market spożywczy, część fitness z basenem oraz wellness. W holu głównym znajdzie się również profesjonalna ściana wspinaczkowa. Elewacja ukształtowana została z prefabrykowanych paneli betonowych podświetlanych diodami ledowymi, na fragmentach przedzielona pasami szkła doświetlającym wnętrza.

SILO

Lokalizacja:   
Poznań, Polska

Program:   
centrum handlowe

Powierzchnia:   
9976m2

Data projektu:   
2010/2011

Data realizacji:   
2012/2013

Współpraca:   
NEOSTUDIO ARCHITEKCI (main designer)

Inwestor:   
POZ-BRUK Poznańskie Nieruchomości Sp. z o.o.

Product image
Product image
Product image
Product image
Product image